FFA startsida

Främjande friskvårdsaktiviteter i Filipstads kommun

FFA startsida

Främjande friskvårdsaktiviteter i Filipstads kommun

Konditionstest

Ingenting är så positivt för hälsan som en bättre kondition. Om du vill veta hur din kondition är så är du välkommen att göra ett konditionstest. Därefter kan du göra ett nytt test efter någon månad för att se hur det utvecklats av nån ny vana, förändring. Det är ett test på testcykel som tar ca 6-7 min med en belastning som är anpassad till kön, ålder, vikt och testet är inte jobbigare än en rask promenad. Före testet kontrolleras blodtryck och vikt/längd. Efter testet diskuteras resultaten och eventuella åtgärder och hjälp med det.

Dessutom finns möjligheten att delta i en tävling där det gäller att förbättra ditt testvärde (syreupptagning i förhållande till vikt) så mycket som möjligt. Individuellt + lag (3 stycken per lag). Det är oftast lättare att förbättra för dem som har ett sämre utgångsläge.

Tävlingsperiod: För er som gjorde konditionstest i höstas så är det dags att göra det andra testet i mars-maj och ni som inte gjort något konditionstest än är välkomna att prova.

Vinster och bokningslistor: Pris till de bästa individuella och bästa lag-resultaten. De flesta arbetsplatser får särskilda bokningslistor, men har ni inte fått det innan mars, kontakta Mikael Marttila 0590-611 42 , 070-365 11 42 eller e-post mikael.marttila@filipstad.se